omgeving camping du lac de bujaleuf

Vissen in Lac St Hélène

VISSEN

Veel verschillende vissoorten

Bujaleuf ligt in het hart van de Pays Monts et Barrages en wordt omgeven door meren en rivieren. Er zijn tientallen kilometers beekjes en 230 hectare meren waar praktisch alle vissoorten vertegenwoordigd zijn. Dit alles binnen een straal van amper 20 kilometer.

Lac St Hélène, het meer naast de camping, is een meer van 70 hectare vol met vis. De vissers komen vaak in het voorseizoen op de camping kamperen. De maanden mei en juni zijn het meest populair. Maar ook in de zomer wordt er gevist in het meer. Bij de receptie ligt een gids waarin alle visplekken in de Haute Vienne uitgebreid worden beschreven.

Een groot gedeelte van de oever is toegankelijk voor vissers. Er zijn vele steigers en visplekjes gecreëerd. Bovendien zijn er ook 2 steigers toegankelijk voor rolstoelen of mensen met een beperking, waarvan eentje meteen bij de ingang van de camping. Behalve overdag, is het ook toegestaan om 's nachts te karpervissen.

vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin
vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin
vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin
vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin
vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin
vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin
vissen in Lac St Helene bij Bujaleuf - Limousin

Station Pêche

Bujaleuf heeft in 2018 het label 'Station Pêche' gekregen. Alle vislocaties van 'Station Pêche' stimuleren het recreatief vissen met respect voor het milieu. Hiermee wil men het vistoerisme een positieve impuls geven. Niet alleen voor de 1,5 miljoen Franse vissers, maar ook voor toeristen die graag een hengeltje uitgooien.

SOORTEN

Soorten vis

In Lac Saint Hélène de Bujaleuf zwemmen verschillende soorten vis: Voorn, Karper, Zeelt, Brasem, Rietvoorn, Snoek, Snoekbaars en Zwarte Baars. De Karpers variëren van 2 tot 15kg. In de zomer zijn drie sectoren toegewezen ​​voor nachtkarpervissen, kijk wel even op de plaatselijke borden voor eventuele restricties.

In de beekjes die Bujaleuf omringen, vindt je forel en rivierkreeft. Je mag er vissen van maart tot september. In de rivieren de Vienne, Combade en La Maulde is er Forel, Kopvoorn, Grondel, Witvis en een behoorlijke populatie Vlagzalm. Er mag lopend in het water gevist worden. De gemiddelde vangst in de Vienne is 23 tot 30 cm Forel en 30 tot 36 cm Vlagzalm.

HANDIG

Handig om te weten

Visvergunningen zijn verkrijgbaar bij Bar-Tabac 'Le Creolia' naast de kerk of bij winkel 'Chabretou et fils' aan de rand van het dorp. Die laatste heeft ook een assortiment hengels en andere visbenodigdheden. Er zijn verschillende visvergunningen te koop: Onder andere een jaar-viskaart, een 15 dagen vakantie visvergunning of een dagkaart om te vissen.

Je kunt het hele jaar door vissen in Lac St Hélène. Ook per boot, mits je de borden respecteert. Buiten het motorboot-gebied is een strook van 25m vanaf de oevers verboden voor de vaart en is de snelheid beperkt tot 5 km/uur. Van mei tot eind januari kan er in de meren gevist worden op snoek en snoekbaars. In de Haute-Vienne is de vangstmaat van de snoek vastgesteld op 60cm.

Er worden regelmatig viswedstrijden georganiseerd langs de oever van Lac St Hélène. Het is dan een gezellige drukte en aan het einde van de middag is de prijsuitreiking vaak op de camping. Ook dit jaar zullen er viswedstrijden zijn aan het meer van Bujaleuf, voor de exacte data kun je de visvereniging contacten. Hier kun je ze vinden.

TOP
Whatsapp?