Hond mee op vakantie in Frankrijk

HONDEN

Honden zijn welkom op Camping du Lac

Kamperen met het hele gezin, dan laat je de hond niet thuis toch? Op Camping du Lac zijn vriendelijke honden van harte welkom, mits ingeënt en aangelijnd. Je hond is gratis, met een maximum van 2 honden per kampeerplek.

Er zijn genoeg plekken met bomen waar je hond lekker in de schaduw kan liggen. Je kunt hier prima wandelen met de hond en op de meeste plaatsen mag hij/zij loslopen. Onze eigen honden Nala en Bo (een Golden Retriever en een Malinois) zijn trouwens ook vaak op de camping.

  • Ik mag gratis mee met de baas
  • Net buiten de camping wordt ik uitgelaten
  • Ik mag hier ook het water in
  • Er zijn 5 wandelroutes vanaf de camping

WANDELEN

Wandelen of zwemmen met de hond

Er is genoeg mogelijkheid en ruimte dichtbij de camping om de hond uit te laten. Rondom het strand zijn honden niet toegestaan, maar iets verderop zijn leuke wandelpaden waar honden los mogen lopen en het water in kunnen. Ook bij de ingang van de camping is een gedeelte waar de honden zo het water in kunnen.

Er lopen ook kleine kinderen op het terrein. Door de hond op de camping aangelijnd te houden, blijft het voor iedereen leuk en voorkomen we dat andere gasten last hebben van jouw trouwe viervoeter. Bedankt voor de medewerking!

Hoewel schapennetten een oplossing zijn om de honden bij de plek te houden, hebben we ze liever niet overal op de camping. Dit zijn de plekken waar het geen probleem is om een schapennet neer te zetten: 5-9-10-11-27-28-38-54-56.

SPECIFIEK

Niet specifiek een hondencamping

Hoewel Camping du Lac niet specifiek een hondencamping is, leent de omgeving zich heel goed voor een vakantie in Frankrijk met hond. Zeker als je hond van wandelen, water en bossen houdt! Die zijn hier in overvloed en vanaf de ingang van de camping starten er al 5 wandelroutes door de heuvels van de Haute Vienne.

Mocht het nodig zijn dan zijn er meerdere dierenartsen in de buurt, onze eigen dierenarts zit in Eymoutiers op 12 km afstand. Voor hondenvoer en andere benodigdheden kun je terecht bij de winkel Chabretou in Bujaleuf.

Let op, in Frankrijk geldt een strenge wetgeving voor waak- en gevechtshonden. Dit type hond is vaak niet toegestaan en dus ook niet op de camping. Raadpleeg bij twijfel je dierenarts.

TOP
Whatsapp?