omgeving camping du lac de bujaleuf

Tips om te bezoeken in Limoges

PORCELEIN

Limoges, porceleinstad

Is Limoges leuk om te bezoeken, en wat zijn de bezienswaardigheden in deze porceleinstad in de Limousin? Limoges (135.000 inwoners) ligt ongeveer 35 kilometer van Camping du Lac vandaan en vooral bekend om het porcelein dat hier gemaakt wordt. Er zijn dan ook diverse plekken waar je alles aan de weet kunt komen over het wereldberoemde porcelein, hoe het gemaakt wordt en waarom de klei uit de omgeving zo bijzonder is.

Een stadswandeling in Limoges voert je langs de meeste bezienswaardigheden. Het is een route van 7 kilometer vanaf la gare Bénédictines. Dit bijna een eeuw oude station is ook meteen de eerste attractie.

Om je alvast een beeld te geven van wat je kunt verwachten, hebben we hieronder wat foto's en filmpjes bij elkaar gezocht van de meest populaire plekken om te bezoeken in Limoges.

Bezienswaardigheden

Gare Bénédictines

Dit monumentale station is bijna 100 jaar oud (sinds 1929). Vergeet ook niet om binnen omhoog te kijken voor de ornamenten en de glas-in-lood ramen. Grappig weetje: de klokken op de toren lopen 2 minuten voor om vertraging door reizigers te voorkomen. Het station is ook te zien in de openingsscene van een reclame spot van parfum Chanel N°5.

Aquarium du Limousin

Dit aquarium is met 200.000 liter water kleinschalig opgezet, maar juist daardoor interessant. Leuk en leerzaam voor zowel kinderen als volwassenen, ook als het eens wat minder weer is.

Cathedrale St-Etienne

Mooi voorbeeld van de Gotische bouwkunst en omringd door een grote botanische tuin.

Quartier de la Boucherie

Dit is de oude slagerswijk van Limoges. De weggetjes lopen er wat af naar beneden zodat het bloed destijds makkelijk kon wegstromen. Tegenwoordig zijn de aparte gevels van de vele huisjes het decor van terrasjes en kleine winkeltjes. Volgens velen is dit het meest gezellige deel van Limoges :-)

Manufacture Bernardaud

Hier wordt porselein gemaakt voor de meest exclusieve restaurants in de wereld. Er is een winkel met allerlei soorten porselein en een porselein museum met een kunst-expositie.
(foto: lepopulaire.fr)

Stadswandeling Limoges

Een stadswandeling van 7 kilometer langs alle bezienswaardigheden van Limoges. La gare Limoges-Bénédictins is het begin- en eindpunt van deze route.

Musée National Adrien Dubouché

Dit museum herbergt de op één na rijkste collectie keramiek van Frankrijk. Er worden circa 10 000 stukken tentoongesteld. Aan de hand hiervan wordt een inzicht gegeven in de geschiedenis, de techniek en de productie van aardewerk en porselein.

LIMOGES

Ook te bezoeken in Limoges

Parc Zoo Reynou

Kasteel omringd door aangelegde tuinen en een schitterend dierenpark met 130 diersoorten waaronder grote zoogdieren en vogels. Zeer ruim opgezet met veel ruimte voor de dieren en met mooie wandelpaden.
Website →

Jardin botanique de l'Evêché

De tuinen van de bisschop is een stadspark grenzend aan de kathedraal Saint Etienne en het Museum voor Schone Kunsten. De tuinen zijn ongeveer 5 hectare, groot. Ze zijn onderverdeeld in een Franse tuin met en een grote botanische tuin. De historische tuin heeft 1500 plantensoorten. Je kunt er prachtig wandelen.
Website →

Evêché

Musée des beaux arts

Het Museum voor Beeldende Kunst van Limoges ligt genesteld midden in de tuinen van het voormalige bisschoppelijk paleis. Het is geschikt voor alle leeftijden, en heeft een rijke, gevarieerde collectie; dat gaat van Egypte, dankzij een privé donatie van 2 000 stukken, tot de geschiedenis van de stad sinds het Augustoritum uit de Gallisch-Romeinse tijd, maar ook moderne kunst.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin museum beeldende kunst
TOP
Whatsapp?