Corona proof kleine camping in Limousin Frankrijk

Covid-19 preventie aanpassingen

Kamperen tijdens Corona in Frankrijk in 2021

Update 13-07-21

De 'pass sanitaire' gaat een belangrijke rol spelen in nieuwe maatregelen. Dit is een digitale registratie van vaccinatie of negatieve test (QR-code) en bedoeld voor personen vanaf 12 jaar.

1.
Vanaf 21 juli is toegang tot cultuur plaatsen waar meer dan 50 mensen zijn, alleen mogelijk met een pass sanitaire. Het is duidelijk dat concerten, theaters en bioscopen hieronder vallen, campings worden niet genoemd.

2.
Deze eis voor toegang wordt in augustus uitgebreid naar cafés, restaurants, ziekenhuizen plus trein- en busreizen voor langere afstanden. Ook op terrassen zal de QR-code dan nodig zijn. Deze uitbreiding moet echter nog door het parlement worden goedgekeurd.

3.
Er zijn veel vragen over een eventuele quarantaine-verplichting voor vakantiegangers als Nederland code rood krijgt. Dit is echter alleen van toepassing voor toeristen die niet gevaccineerd zijn.

Samenvattend kun je stellen dat de strategie van Frankrijk erop is gericht om zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen. Indien je aantoonbaar gevaccineerd bent, zullen er geen belemmeringen zijn om gewoon lekker van je vakantie te kunnen genieten.

Update 23-06-21

Het is zover, vanaf 24 juni krijgt Frankrijk code geel en worden vakanties in Frankrijk niet langer afgeraden door de Nederlandse overheid. Dat maakt het leven weer een stuk eenvoudiger omdat hiermee quarantaine en test-eisen bij terugkomst zullen vervallen.

Update 05-06-21

Dit zijn de officiele regels van de Franse overheid vanaf 9 juni voor Nederlandse vakantiegangers die in Frankrijk op vakantie willen. De test-eisen zullen waarschijnlijk vervallen op het moment dat de landen weer officieel code geel of groen krijgen, omdat het virus niet meer heel aktief in omloop is. Voor Corsica geldt dit bijvoorbeeld nu al.

- Op doorreis naar Frankrijk is in België geen test of vaccinatie nodig.

- Ben je gevaccineerd?
Dan is er voor Frankrijk geen test nodig. Voorwaarde is dat de tweede prik minimaal 2 weken oud is. Voor de Janssen-vaccinatie (1 prik) geldt 4 weken. Indien je al eens Covid hebt gehad en hierdoor maar 1 prik hebt gekregen, geldt 6 weken.

- Ben je niet gevaccineerd?
Dan heb je voor Frankrijk een test nodig, dit kan een PCR-test zijn maar de goedkopere antigeen (snel)test wordt nu ook toegestaan, maximaal 72 uur oud.

- Een PCR-test is overigens gratis in Frankrijk, ook voor buitenlanders. Mocht je deze nodig hebben voor de terugreis naar Nederland, dan zijn er dus geen kosten aan verbonden.

Update 29-04-21

President Macron heeft het stappenplan voor het afbouwen van het confinement bekend gemaakt. Dit zijn de meest relevante punten voor vakantiegangers.

3 mei
reisbeperking binnen Frankrijk vervalt
(helaas nog geen concrete aanwijzingen over eisen aan de grens voor inwoners van EU)

19 mei
aanvang avondklok verschuift naar 21 uur 's avonds
buitenterrassen, musea, bioscopen en theaters gaan weer open

9 juni
aanvang avondklok verschuift naar 23 uur 's avonds
restaurants, bars etc. volledig open
grens open voor niet-Europese toeristen met PCR-test of gevaccineerd

30 juni
avondklok vervalt

Eerdere update 21-04-21

Het is tijd voor de eerste positieve berichten uit Frankrijk omtrent Covid-19. In de cijfers worden de eerste hoopvolle tekenen zichtbaar van een verbetering in de situatie.

De reisbeperking tussen de departementen onderling vervalt per 3 mei, waardoor vakantie in Frankrijk voor Nederlanders weer een stapje dichterbij komt. Op dit moment heeft 25% van de volwassenen in Frankrijk een vaccinatie gekregen, vanaf 15 mei is de leeftijdsgroep 50-55 jaar aan de beurt. De Stop-Covid app is geschikt gemaakt voor registratie van een negatieve test of vaccinatie, dat scheelt papierwerk.

Inwoners van Frankrijk kunnen gratis een PCR-test laten doen. Dichtsbijzijnde centre d'épistage is in Bourganeuf, 27km vanaf de camping. Voor niet-Fransen kost een PCR-test 54 euro, binnen een dag krijg je per email de uitslag.

Eerdere update 31-03-21

Inmiddels is Frankrijk volop in de 3e golf terecht gekomen en heeft president Emmanuel Macron aangekondigd dat vanaf zaterdag 3 april het hele land te maken krijgt met aangescherpte maatregelen. Gedurende 4 weken is het niet toegestaan om verder dan 10km van huis te komen of tussen de departementen te reizen, tenzij het voor noodzakelijke doeleinden is. In dat geval dien je een attestation bij je te hebben waarop staat hoe, wat en waarom je ergens heen gaat.

Ook de scholen gaan dicht, de meeste winkels blijven echter open. Overigens spreekt de regering liever niet langer van een lockdown omdat de maatregelen minder streng zijn dan een jaar geleden. Om het vaccinatie-proces te versnellen, worden nu ook dierenartsen en tandartsen ingezet om te prikken. Verder zijn er meer dan 30 stadions ingericht als grote vaccinatie-centra.

Aanpassingen op de camping

Met diverse aanpassingen hebben wij de camping zoveel mogelijk Corona-proof gemaakt voor een veilige kampeervakantie in Frankrijk. Vorig jaar is gebleken dat dit prima mogelijk is, wij zijn dan ook trots op de 5 zekerheden van Camping du Lac!

De algemene Covid-19 richtlijnen in Frankrijk zijn ook op de camping van toepassing. Wij zullen u wèl joviaal begroeten, maar geven geen handen of kussen. Bij de receptie is alles naar buiten verplaatst en ook daar houden we graag de onderlinge afstand zodat een mondkapje niet persé noodzakelijk is.

ZEKER

5 zekerheden van camping du lac

Ruimte

Extra ruimte rondom de caravan, tent of camper (125-150m²)

ANNULEREN

Kostenloos annuleren tot 8 dagen voor aankomst (geld terug)

HYGIENE

Smetteloos sanitair door regelmatige schoonmaak (6x / dag)

Uitzicht

Vrij uitzicht vanaf iedere plek op de camping (terrassen)

VEILIG

Geen massa toerisme, veilig van je vakantie genieten (Haute Vienne)

 • Bij de kranen op de camping staan zeep-dispensers met desinfecterende zeep

Veelgestelde vragen in Corona tijd

Nee dat is het niet. Maar door het verlagen van de capaciteit van de camping en zijn er minder plekken beschikbaar. We reserveren daarom graag een plek voor je. Zonder risico want je kunt tot 8 dagen voor aankomst nog annuleren zonder kosten.

In deze onzekere tijden wil je flexibel zijn in het plannen van je vakantie. Daarom kun je tot 8 dagen voor aankomst nog annuleren. Geheel kostenloos en met teruggave van de aanbetaling. Voor kampeerders met eigen caravan, tent of camper is de aanbetaling 25 euro.

Na het versturen van de aanvraag ontvang je van ons een email met daarin een linkje om de aanbetaling te voldoen. Voor kampeerders met eigen kampeermiddel is dit 25 euro, voor de glampingtent 50% van het totaalbedrag.

Jazeker, Bujaleuf beschikt over een huisartsenpost, 5 minuten vanaf de camping. Hier spreekt men ook Engels.

 • extra grote plekken
  Voor seizoen 2021 hebben we de capaciteit van 75 staanplaatsen blijvend terug gebracht naar 60 plekken van ongeveer 125 m². Hierdoor is er extra veel ruimte rondom de caravan, tent of camper.
 • Sanitairgebouw
  De douches en toiletten in het sanitairgebouw worden regelmatig en meerdere keren in de ochtend en middag schoongemaakt en gedesinfecteerd. Schoon sanitair vinden wij een must, we besteden er daarom veel tijd en zorg aan.
 • Balie voor informatie etc.
  De receptie binnen is niet meer toegankelijk, in plaats daarvan is er buiten een balie in de deuropening onder het afdak. Hier kun je aankomst/vertrek, (pin)betaling en verhuur regelen. Bij de balie is desinfecterende hand-alcohol beschikbaar.
 • Sleutel voor laverie
  Er mag nog maar één persoon tegelijk in de laverie-ruimte (wasmachines/droger) zijn, de sleutel voor de deur kun je bij de receptie ophalen.
 • Zeep dispensers
  Bij diverse kranen op de camping staan zeep-dispensers met desinfecterende zeep.
 • Brood bestellen
  Bestellingen voor de bakker kunnen worden doorgegeven via de website of Whatsapp van de camping. Iedere ochtend om 9 uur worden deze bij je tent/caravan gebracht. Service van de zaak, graag gedaan ;)
 • Contactloos betalen
  De eindbetaling bij vertrek kan via pin (tot 50 euro contactloos) worden voldaan. Contant geld is dus niet nodig.
 • Afwasbakken
  Om voldoende afstand te kunnen houden (in Frankrijk geldt een social distance van 1 meter), zijn niet alle wasbakken in gebruik.
TOP