omgeving camping du lac de bujaleuf

Ontdekken

OMGEVING

Ontdek de omgeving

Deze streek, het departement Haute Vienne, wordt vaak overgeslagen door vakantiegangers op weg naar het zuiden van Frankrijk. Gelukkig maar ;) Want de charme komt juist van het rustige en gemoedelijke karakter. Hier geen drommen met toeristen of overvolle stranden.

Omdat niet alle bezienswaardigheden in de buurt even goed te vinden zijn online, hebben we alvast een paar persoonlijke tips voor je op een rijtje gezet. Het zijn plaatsen en/of restaurantjes waar we zelf graag naar toe gaan.

Persoonlijke tips

CASCADE DES JARRAUDS

Waterval bij oud gemaal

Via trappetjes kom je bij een mooi gelegen waterval partij, met picknick tafels aan het riviertje. Dit water stroomt naar Lac st. Hélène bij de camping.

RANCH DES LACS

Sfeervol restaurant

Een restaurant voor liefhebbers van een goede Limousin biefstuk. Jules en Françoise hebben een eigen wijnkelder, ook voor proeverijen.

MONT GARGAN

360 graden panorama

Mooi uitzicht rondom over de Limousin bij een oude ruïne. Langs het pad omhoog staan prachtige dikke 'sprookjes' bomen.

VIENS VIENNE

Restaurant aan huis

Een knus restaurantje aan huis met een groot terras aan het water. Karen is een ervaren gastvrouw en dat proef je. Wel even reserveren.

PARC ACROBATIQUE

Klimpark in bos

Van alle klimparken in de buurt, vinden we deze het meest spectaculair. Parcours op verschillende niveaus met hoogtes tot 16m!

ORADOUR SUR GLANE

Monument van 10 juni 1944

Indrukwekkend monument van het bloedbad van 14 juni 1944. Je loopt door het dorp zoals het destijds is achtergelaten.

LAC VASSIVIÈRE

Watersport stuwmeer

Bijna 10km² groot stuwmeer met leuke route rond het meer van 30km, geschikt voor mountainbikes. Eilandje met uitkijktoren.

UITSTAPJES

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Op het dorpsplein van Bujaleuf staat wekelijks een kleine markt. In de zomermaanden worden er ook vaak avondmarkten en broccantes georganiseerd in St. Leonard de Noblat en Eymoutiers (15km vanaf de camping). In verband met Covid-19 zal dit echter ook in 2021 beperkt of aangepast zijn.

Hieronder bezienswaardigheden of uitstapjes in de Limousin in de omgeving van Bujaleuf. Veel plezier!

EYMOUTIERS

Eymoutiers

L’Espace Paul Rebeyrolle

Ruim en licht kunstcentrum van 1000 m² met een permanente collectie van meer dan 80 werken van 1948 tot 2005 van Paul Rebeyrolle. De collectie is in de loop van de tijd gegroeid en het hele jaar door te bezichtigen. Er zijn ronddraaiende displays, schilderijen en sculpturen in indrukwekkende formaten. Het gebruik van allerlei materialen en vormen prikkelt de zintuigen.
Website →

museum eymoutiers paul rebeyrolle

LIMOGES

Limoges

Musée National de la porcelaine

Dit museum herbergt de op één na rijkste collectie keramiek van Frankrijk. Er worden circa 10 000 stukken tentoongesteld. Aan de hand hiervan wordt een inzicht gegeven in de geschiedenis, de techniek en de productie van aardewerk en porselein.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin porselein museum

Parc Zoo Reynou

Kasteel omringd door aangelegde tuinen en een schitterend dierenpark met 130 diersoorten waaronder grote zoogdieren en vogels. Zeer ruim opgezet met veel ruimte voor de dieren en met mooie wandelpaden.
Website →

Jardin botanique de l'Evêché

De tuinen van de bisschop is een stadspark grenzend aan de kathedraal Saint Etienne en het Museum voor Schone Kunsten. De tuinen zijn ongeveer 5 hectare, groot. Ze zijn onderverdeeld in een Franse tuin met en een grote botanische tuin. De historische tuin heeft 1500 plantensoorten. Je kunt er prachtig wandelen.
Website →

Evêché

Cathedrale de Limoges

Deze kathedraal staat bekend als een mooi voorbeeld van de gotische bouwkunst. Opvallend in de kathedraal zijn het renaissance-achtige doksaal en de graftombe van bisschop Jean de Langeac, waar scènes van de Apocalyps in zijn gegraveerd. Deze kathedraal wordt omringd door een grote botanische tuin.
Website →

Musée des beaux arts

Het Museum voor Beeldende Kunst van Limoges ligt genesteld midden in de tuinen van het voormalige bisschoppelijk paleis. Het is geschikt voor alle leeftijden, en heeft een rijke, gevarieerde collectie; dat gaat van Egypte, dankzij een privé donatie van 2 000 stukken, tot de geschiedenis van de stad sinds het Augustoritum uit de Gallisch-Romeinse tijd, maar ook moderne kunst.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin museum beeldende kunst

Aquarium du Limousin

Het aquarium in Limoges is zeer klein in vergelijking met de grote aquaria in moderne dierentuinen, maar dat is precies wat het speciaal maakt. Het voelt aan als een nachtelijke duik met onderweg leuke zeepaardjes, kreeften en vreemde blinde wezens in Mexicaanse grotten.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin aquarium limoges

ST LEONARD

St Leonard de Noblat

Médiévales de St Leonard de Noblat

Saint Léonard de Noblat is een charmant middeleeuws stadje dat zijn rijk bouwkundig erfgoed heeft bewaard. Al lopend over pleintjes en door steegjes ontdek je mooie, oude huizen en ook een schitterende romaanse collegiale kerk uit de 11e en 12e eeuw, verhoogd met een opmerkelijke klokkentoren.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin middeleeuws St Leonard de Noblat

Train à vapeur de Limousin

De stoomtrein rijdt naar Eymoutiers en passeert 7 tunnels en verschillende bruggen en viaducten. Er is ook een stop op het kleine station van Châteauneuf/Bujaleuf. Daarnaast is er een klein spoorwegmuseum in St Leonard de Noblat (Historail) met informatie over de geschiedenis van de spoorwegen in de Limousin.
Website →

Le Moulin du Got

De Moulin du Got is een papiermolen uit 1522 die tot de Tweede Wereldoorlog gedraaid heeft op rivier de Tard, bij de uitmonding in de Vienne. De molen is in 2003 gerestaureerd en als museum opnieuw in werking gesteld. Het hele proces van de produktie van een blaadje papier is te zien.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin papier museum St Leonard de Noblat
TOP