omgeving camping du lac de bujaleuf

Ontdekken

OMGEVING

Ontdek de omgeving

Deze streek, het departement Haute Vienne, wordt vaak overgeslagen door vakantiegangers op weg naar het zuiden van Frankrijk. Gelukkig maar ;) Want de charme komt juist van het rustige en gemoedelijke karakter. Hier geen drommen met toeristen of overvolle stranden.

Omdat niet alle bezienswaardigheden in de buurt even goed te vinden zijn online, hebben we alvast een paar persoonlijke tips voor je op een rijtje gezet. Het zijn plaatsen en/of restaurantjes waar we zelf graag naar toe gaan.

Persoonlijke tips

CASCADE DES JARRAUDS

Waterval bij oud gemaal

Via trappetjes kom je bij een mooi gelegen waterval partij, met picknick tafels aan het riviertje. Dit water stroomt naar Lac st. Hélène bij de camping.

RANCH DES LACS

Sfeervol restaurant

Een restaurant voor liefhebbers van een goede Limousin biefstuk. Jules en Françoise hebben een eigen wijnkelder, ook voor proeverijen.

MONT GARGAN

360 graden panorama

Mooi uitzicht rondom over de Limousin bij een oude ruïne. Langs het pad omhoog staan prachtige dikke 'sprookjes' bomen.

VIENS VIENNE

Restaurant aan huis

Een knus restaurantje aan huis met een groot terras aan het water. Karen is een ervaren gastvrouw en dat proef je. Wel even reserveren.

PARC ACROBATIQUE

Klimpark in bos

Van alle klimparken in de buurt, vinden we deze het meest spectaculair. Parcours op verschillende niveaus met hoogtes tot 16m!

ORADOUR SUR GLANE

Monument van 10 juni 1944

Indrukwekkend monument van het bloedbad van 14 juni 1944. Je loopt door het dorp zoals het destijds is achtergelaten.

LAC VASSIVIÈRE

Watersport stuwmeer

Bijna 10km² groot stuwmeer met leuke route rond het meer van 30km, geschikt voor mountainbikes. Eilandje met uitkijktoren.

UITSTAPJES

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Op het dorpsplein van Bujaleuf staat wekelijks een kleine markt. In de zomermaanden worden er ook vaak avondmarkten en broccantes georganiseerd in St. Leonard de Noblat en Eymoutiers (12km vanaf de camping).

Hieronder bezienswaardigheden of uitstapjes in de Limousin in de omgeving van Bujaleuf. Veel plezier!

EYMOUTIERS

Eymoutiers

L’Espace Paul Rebeyrolle

Ruim en licht kunstcentrum van 1000 m² met een permanente collectie van meer dan 80 werken van 1948 tot 2005 van Paul Rebeyrolle. De collectie is in de loop van de tijd gegroeid en het hele jaar door te bezichtigen. Er zijn ronddraaiende displays, schilderijen en sculpturen in indrukwekkende formaten. Het gebruik van allerlei materialen en vormen prikkelt de zintuigen.
Website →

museum eymoutiers paul rebeyrolle

ST LEONARD

St Leonard de Noblat

Médiévales de St Leonard de Noblat

Saint Léonard de Noblat is een charmant middeleeuws stadje dat zijn rijk bouwkundig erfgoed heeft bewaard. Al lopend over pleintjes en door steegjes ontdek je mooie, oude huizen en ook een schitterende romaanse collegiale kerk uit de 11e en 12e eeuw, verhoogd met een opmerkelijke klokkentoren.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin middeleeuws St Leonard de Noblat

Train à vapeur de Limousin

De stoomtrein rijdt naar Eymoutiers en passeert 7 tunnels en verschillende bruggen en viaducten. Er is ook een stop op het kleine station van Châteauneuf/Bujaleuf. Daarnaast is er een klein spoorwegmuseum in St Leonard de Noblat (Historail) met informatie over de geschiedenis van de spoorwegen in de Limousin.
Website →

Le Moulin du Got

De Moulin du Got is een papiermolen uit 1522 die tot de Tweede Wereldoorlog gedraaid heeft op rivier de Tard, bij de uitmonding in de Vienne. De molen is in 2003 gerestaureerd en als museum opnieuw in werking gesteld. Het hele proces van de produktie van een blaadje papier is te zien.
Website →

tips en bezienswaardigheden in Limousin papier museum St Leonard de Noblat
TOP
Whatsapp?