blog en gastenboek

RECONFINEMENT HAUTE VIENNE

reconfinement haute vienne

Frankrijk zit sinds eind oktober in een reconfinement (nieuwe lockdown in goed Nederlands). We beseffen maar al te goed hoe lastig dit moet zijn voor mensen die in de stad in een appartementje op 3-hoog wonen. Wat dat betreft is de Limousin wel zo'n beetje de beste plek om een confinement uit te zitten. Maar zelfs à la campagne (platteland) ervaar je de gevolgen van beperking in vrijheid. Het doet iets met je, of je dat nu wil of niet.

Ik heb ergens gelezen dat het heel menselijk is om in dit soort situaties ineens allemaal dingen te willen ondernemen. Vooral dingen die dus niet mogelijk zijn vanwege de maatregelen. Herken je dat? En als je dan beseft dat het niet mag of kan, ga je maar Netflixen (done that) of met een kort lontje reageren op je huisgenoten (been there). Dat werkt dus niet. Althans, voor mij werkt het niet! Misschien voor jou wel ;)

De camping is dicht, dus behalve wat promotie werkzaamheden is dat nu niet heel tijdrovend. Maar we hebben iets anders gevonden om de wintermaanden door te komen: het oppikken van oude hobby's.

blog-confinement-haute-vienne

Marian heeft boven een logeerkamer omgebouwd tot naai-atelier. Het is een bende van stofjes en lapjes waarmee ze steeds weer nieuwe dingen weet te maken. Nadat ze klaar was met de zelfgemaakte kerstkaarten (eind oktober, haha), heeft ze zich nu gestort op een kerstproject dat iets meer tijd nodig heeft. Ik kan niet verklappen wat, want dan weten de kinderen het ook en het moet een verrassing blijven. Het is in ieder geval goed voor haar humeur, want ik hoor ze regelmatig meezingen met de radio.

blog-confinement-haute-vienne

Ikzelf heb het sporten weer 100% opgepakt en dat voelt goed! Iedere dag lekker trainen om weer wat verloren spiermassa en fitness op te bouwen. Dat doe ik buiten tijdens het wandelen met de honden, maar ook binnen in de schuur waar een paar oude fitness-apparaten staan. Ooit voor een paar euro bij een brocante op de kop getikt (met hoofdschuddende echtgenoot ernaast). Maar nu komt het van pas!

En op de momenten dat we even willen rusten vragen de dieren om aandacht en verzorging. Vooral Bo, een Mechelse herder-pup (Malinois), eist tijd op. En terecht. Marian vindt het leuk om haar allerlei kunstjes te leren. Er hangt nog net geen brandende hoepel waar ze doorheen moet springen. Ben zelf meer van de praktische commando's die je dagelijks nodig hebt. We gebruiken hiervoor de clicker-training zoals die gedemonstreerd wordt door Edwin Frakking in diverse Youtube-filmpjes. Het is erg leuk om te doen en de hond leert verbazingwekkend snel (geen aandelen).

Ik kan het iedereen aanraden, mits je een hond hebt hè ;) Overigens wil ik als part-time webdesigner nog even opmerken dat de fam. Frakking een schoolvoorbeeld is van contentmarketing. Het ligt hier dan ook vol met hondenspeelgoed dat we er besteld hebben, haha. Goed bezig!

Mike & Marian
18-11-2020
TOP
Whatsapp?