blog en gastenboek

CAMPING SEIZOEN 2020 VOL UITDAGINGEN

Mike & Marian, beheerders kleine camping in Frankrijk

Toen wij 4 jaar geleden aan ons Franse avontuur begonnen met een b&b, werden we gevolgd door de camera's van het tv-programma 'Ik Vertrek'. Omdat we onze emigratie aardig hadden voorbereid, waren er geen deadlines die niet gehaald werden en bleven lekkende leidingen en instortende daken ons bespaard. Er ging eigenlijk maar weinig mis.

Dat vond de regisseur blijkbaar ook want regelmatig kregen we de vraag of er echt helemaal niets was fout gegaan en welke zaken ons de meeste stress bezorgde. Ik snapte het wel, een beetje drama is leuk voor kijkers. Maar helaas liep alles gesmeerd.

Tijdens de voorbereidingen voor de camping moet ik regelmatig aan die vraag naar drama terugdenken. Want met wat er de afgelopen weken is gebeurd, had er gemakkelijk een dubbele aflevering kunnen worden gefilmd. De opening van de camping loopt iets anders dan we het ons hadden voorgesteld.

  • Allereerst was er natuurlijk de Corona-uitbraak waar heel de wereld mee is geconfronteerd. Marian was tijdelijk aan het werk in de zorg in Nederland, werd besmet en heeft 3 weken ziek op bed gelegen. Grenzen gingen dicht en iedereen moest binnen blijven. Daarna de onzekerheid over wanneer alles weer op kan starten, niet echt een fijn moment om een kleine camping in Frankrijk te beginnen.
  • Toen er wat meer duidelijkheid kwam over het toerisme dit seizoen zijn we aan het werk gegaan om de camping Corona-proof te maken. In plaats van gasten te ontvangen waren we bezig met het installeren van desinfectie palen en schema's voor privé sanitair op de camping. Dat is trouwens goed gelukt, dit lijkt de meest veilige kampeerplek in Frankrijk.
  • Bij het opzetten van de glampingtent, trok ik het tentdoek wat aan en... scheurde een deel van de luifel af. Precies op de naad, dat wel, het is weer netjes gerepareeerd ;)
  • Het is al weken erg warm en dan ontstaan er ook onweersbuien tussendoor. Tijdens één van die buien viel de stroom uit (Franse traditie?) en ontstond er een prachtige fontein van 2 meter hoog doordat de waterafvoer verstopt zat. We hebben er samen onder een afdak naar zitten kijken, het stopte ook weer vanzelf.
  • Een groepje jongens liep over de camping en trok per ongeluk een buitenkraan los. Alweer een fontein, kaarsrecht omhoog... van Marian moest ik de kraan er weer even op draaien. Toen ik dat probeerde spoot het water als in een slapstick alle kanten op ;) Het schijnt gefilmd te zijn, maar de beelden zijn te schokkend voor publicatie.
  • Iemand van de gemeente kwam het drinkwater inspecteren omdat er anders 'doden zouden kunnen vallen'. Een geruststellende gedachte, zo'n controle. Ware het niet dat we dit water al 2 maanden drinken! De openingsdatum is inmiddels met een week uitgesteld omdat we zonder het testrapport niet mogen openen.

Toch blijven we er de lol van inzien, de omgeving en het leven hier zijn gewoon te mooi om te stressen over dit soort dingen. We hopen dat er komend seizoen nog meer mensen van komen genieten ;)

Ps. Op de hoogte blijven via email? Klik hier en ontvang de newsletter (gemiddeld 2x per maand en net zo makkelijk weer afmelden)

Mike & Marian
06-06-2020
TOP
Whatsapp?