omgeving camping du lac de bujaleuf

Ontdekken

OMGEVING

Ontdek de omgeving

Deze streek, het departement Haute Vienne, wordt vaak overgeslagen door vakantiegangers op weg naar het zuiden van Frankrijk. Gelukkig maar ;) Want de charme komt juist van het rustige en gemoedelijke karakter. Hier geen drommen met toeristen of overvolle stranden.

Omdat niet alle bezienswaardigheden in de buurt even goed te vinden zijn online, hebben we alvast een paar persoonlijke tips voor je op een rijtje gezet. Het zijn plaatsen en/of restaurantjes waar we zelf graag heengaan en die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Persoonlijke tips

CASCADE DES JARRAUDS

Waterval bij oud gemaal

Via trappetjes kom je bij een mooi gelegen waterval partij, met picknick tafels aan het riviertje. Dit water stroomt naar Lac st. Hélène bij de camping.

RANCH DES LACS

Sfeervol restaurant

Een restaurant voor liefhebbers van een goede Limousin biefstuk. Jules en Françoise hebben een eigen wijnkelder, ook voor proeverijen.

MONT GARGAN

360 graden panorama

Mooi uitzicht rondom over de Limousin bij een oude ruïne. Langs het pad omhoog staan prachtige dikke 'sprookjes' bomen.

VIENS VIENNE

Restaurant aan huis

Een knus restaurantje aan huis met een groot terras aan het water. Karen is een ervaren gastvrouw en dat proef je. Wel even reserveren.

PARC ACROBATIQUE

Klimpark in bos

Van alle klimparken in de buurt, vinden we deze het meest spectaculair. Parcours op verschillende niveaus met hoogtes tot 16m!

ORADOUR SUR GLANE

Monument van 10 juni 1944

Indrukwekkend monument van het bloedbad van 14 juni 1944. Je loopt door het dorp zoals het destijds is achtergelaten.

LAC VASSIVIÈRE

Watersport stuwmeer

Bijna 10km² groot stuwmeer met leuke route rond het meer van 30km, geschikt voor mountainbikes. Eilandje met uitkijktoren.

UITSTAPJES

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Blabla

TOP
Whatsapp?