blog en gastenboek

BLOG - GROEN EN ECOLOGISCH KAMPEREN

ecologische camping met label station verte

Nog zo'n 50 dagen en dan gaat Camping du Lac open voor ons eerste seizoen. We voelen de kriebels al behoorlijk en kijken enorm uit naar het gastvrouw- en gastheerschap op de camping. Seizoen 2020 wordt een jaar waarin we ons niet hoeven te vervelen. Toen we in 2017 vanuit Nederland naar de Franse Limousin verhuisden, konden we alleen maar dromen van de kans om ooit een kleinschalige camping te gaan runnen. We zijn destijds begonnen met een B&B aan huis en een ingerichte lodgetent met sanitair en buitenkeuken. En dit jaar komt daar dus die andere droom bij ;)

Op de camping moet nog wel van alles aangepakt en geregeld worden, vooral in de aanloop naar de opening zijn er veel klussen te doen. Gelukkig hoeven we niet alles alleen te doen en hebben de kinderen beloofd om ook te komen helpen. Het wordt dus een echte familiecamping, zelfs Nala, onze Golden Retreiver, krijgt straks een eigen plekje.

Het doel is om van de camping een ecologisch verantwoorde kampeerplek te maken voor verschillende doelgroepen. In het voor- en najaar zijn dat vooral rustzoekers die genieten van wandelen in de heuvels, en tijdens de zomermaanden zullen er ook veel gezinnen met jonge kinderen zijn die graag naar het strand gaan. Camping du Lac kent veel trouwe gasten die jaarlijks terugkomen. Dat verbaast ons niets, wij hebben hier ook al met de tent gestaan tijdens vakanties in voorgaande jaren. Niet héél toeristisch, vriendelijk geprijsd (met 7 kinderen was dit voor ons altijd erg belangrijk), en een prachtig meer naast de camping. Dat is toch een formidabele combinatie!

Het groener en ecologischer maken van de camping zal trouwens niet van de één op de andere dag geregeld zijn, maar de eerste start is gemaakt. Onkruidverwijdering zonder gif, gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die we zelf maken, een moestuin voor de gasten zonder toevoeging van pesticiden of slakkenkorrels, gescheiden afvalcontainers, en ook hebben we dit seizoen kippen voor de restjes en een vers eitje in de ochtend! Bujaleuf heeft niet voor niets een 'Station Verte' label. Dat label wordt verstrekt om kleinschalig toerisme met respect voor natuur en omgeving te promoten. Daar kunnen wij ons prima in vinden!

Mike & Marian
18-02-2020
TOP
Whatsapp?