Corona proof kleine camping in Limousin Frankrijk

Covid-19 preventie aanpassingen

Veilig kamperen in Frankrijk

Op deze pagina staan de aanpassingen waarmee wij de camping Corona-proof hebben gemaakt. Het doel hiervan is een veilige kampeervakantie in Frankrijk te kunnen bieden aan onze gasten.

De algemene Covid-19 richtlijnen in Frankrijk zijn ook op de camping van toepassing. Dus geen handen schudden of kussen bij begroetingen en een social distance van minstens 1 meter.

Bij de receptie hebben wij alles naar buiten verplaatst en ook daar houden we graag de onderlinge afstand zodat een mondkapje niet persé noodzakelijk is.
Net als vorig jaar biedt Camping du Lac ook in 2021 vijf zekerheden:

Kostenloos annuleren tot 8 dagen voor aankomst.

 • Bij de kranen op de camping staan zeep-dispensers met desinfecterende zeep
 • extra grote plekken
  Dit jaar hebben we de capaciteit van 75 staanplaatsen blijvend terug gebracht naar 60 plekken van ongeveer 125 m². Hierdoor is er extra veel ruimte rondom de caravan, tent of camper.
 • Sanitairgebouw
  De douches en toiletten in het sanitairgebouw worden regelmatig en meerdere keren in de ochtend en middag schoongemaakt en gedesinfecteerd. Schoon sanitair vinden wij zelf een must, we besteden er daarom veel tijd en zorg aan.
 • Balie voor informatie etc.
  De receptie zal niet meer betreden kunnen worden, in plaats daarvan is er een balie in de deuropening onder het afdak. Hier kun je aankomst/vertrek, (pin)betaling en verhuur regelen. Op de balie staat een pompje met desinfecterende hand-alcohol.
 • Sleutel voor laverie
  Er mag nog maar één persoon tegelijk in de laverie-ruimte (wasmachines/droger) zijn, de sleutel voor de deur kun je bij de receptie ophalen.
 • Zeep dispensers
  Bij diverse kranen op de camping staan zeep-dispensers met desinfecterende zeep.
 • Brood bestellen
  Bestellingen voor de bakker kunnen worden doorgegeven via de website van de camping. Iedere ochtend om 9 uur worden deze bij je tent/caravan gebracht. Service van de zaak, graag gedaan ;)
 • Per pin betalen
  De eindbetaling bij vertrek kan via pin (tot 50 euro contactloos) worden voldaan. Contant geld is dus niet nodig.
 • Afwasbakken
  Om voldoende afstand te kunnen houden (in Frankrijk geldt een social distance van 1 meter), zijn de afwasbakken om en om in gebruik.

Veelgestelde vragen in Corona tijd

Nee dat is het niet. Maar door de verdubbeling van de plekken is de capaciteit van de camping gehalveerd en zijn er minder plekken beschikbaar. We reserveren daarom graag een plek voor je en het verplicht je tot niets.

In deze onzekere tijden wil je flexibel zijn in het plannen van je vakantie. Daarom kun je net zo makkelijk weer annuleren. Geheel kostenloos. Dit geldt ook voor gasten die al eerder gereserveerd hebben.

De normale direkte aanbetaling bij reservering is vervallen. Je betaalt pas op de vertrekdag van de camping voor het verblijf.

Jazeker, Bujaleuf beschikt over een huisartsenpost, 5 minuten vanaf de camping. Hier spreekt men ook Engels.

Alert map corona cases
TOP